Stig Gustu Larsen – Press 1
Stig Gustu Larsen – Press 2
StigGustu Larsen 1
StigGustuLarsen3

Stig Gustu Larsen


   

 

 


For booking og andre henvendelser: post@sandellagency.no


Stig Gustu Larsen (født 22. januar 1986) er en norsk vokalist, låtskriver, og programleder fra Atna i Stor-Elvdal.

Stig Gustu Larsen er tidligere kjent som vokalist i bandet GUSTU, som var aktive i perioden 2005 til 2013. I 2006 var bandet oppvarming på norgesturneen til Surferosa og de gjorde seg bemerket med låten Jupiter & Mars som blant annet fikk radio tid på NRK P3. GUSTU var finalist i den første norske utgaven av Emergenza festival, verdens største musikkonkurranse for usignerte band med hele 34 000 deltakere fra 150 land.

I 2008 slapp bandet låten «Love/Hate Collide» på 272 Records i Los Angeles og låten ble spilt på radio både i USA, Japan, Nederland, Filipinene og Norge. Dette førte litt en platekontrakt med October Party Records i Beijing og bandet dro på en større turné i Kina sommeren 2010.

I 2012 signerte bandet platekontakt med Kodiak Records (Boston, USA) og var klare for ny plate og en større turné i USA, men endte med å legge bandet på is (senere ble bandet avviklet). Bandet holdt en utsolgt avskjedskonsert på Hard Rock Café i Oslo i 2013.

I september 2014 slapp Stig Gustu Larsen sin første singel som solo artist. Låten «Finding Home» ble raskt plukket opp av blant annet NRK P1 (og senere også Sommertoget/Sommeråpent på NRK 1). Etter singelen kom EP utgivelsen med samme navn og platen debuterte på 7. plass på den norske iTunes listen.

Oppfølgeren «Lifelines + Echoes» gikk inn på 1. plass på iTunes og låten Next Year ble listet på NRK P1.

I 2018 skapte Stig Gustu Larsen radioprogrammet (Radio Riks Oslo) og podcasten «Mohn & Gustu» som han også var programleder for, sammen med Erik Mohn. Programmet varte i 10 episoder og hadde gjester som Chris Medina, Mariann Rosa, Claudia Scott og Egil Hegerberg. Målet for programmet og podcasten var å bli kjent med artisten bak musikken. Alle gjestene ble stilt samme sett med spørsmål og man fikk muligheten til å se nye sider av artistene. Podcasten ble norges 3. mest hørte podcast i kategorien musikk i perioden.

Vinteren 2019 deltok Stig Gustu Larsen i den norske versjonen av The Voice på TV 2.[1] Stig Gustu Larsen fremførte følgende låter i programmet: 1. Bed of Roses (Bon Jovi) 2. Sign of The Times (Harry Styles) 3. Falling Slowly (Glen Hansard og Markéta Irglová). Stig var den første deltageren i det nye konseptet «Backstage».

Den 3. juni 2019 ble låten «WE» gitt ut. I likhet med tidligere utgivelser har Stig Gustu Larsen selv spilt alle instrumenter, lagt på alt av vokal, samt produsert låten. Låten er mikset av Blake Eiseman (Beyoncé/Justin Bieber) og mastret i legendariske Abbey Road Studio av Christian Wright (Ed Sheeran).

I juli 2020 kom debut albumet «Love – Breathe – Repeat». Platen gikk rett inn på 1. plass på albumlisten på iTunes.