Unknown-2
Unknown-3
Unknown-4
Unknown

DANIEL BORGE


 

 

 


For booking og andre henvendelser: post@sandellagency.no


 

 

Historien:

En avlyst flytur viste seg å være begynnelsen på Daniel Borges musikkreise. Den forsinkede retur til Norge tvang Borge og vennene hans tilbake til Broadway (Nashville). Lite visste de at den ekstra tiden de fikk i Nashville ville være helt livsendrende!

Sommeren 2019 reiste Daniel Borge, kona og noen venner til Nashville for CMA -festivalen. Planen var å nyte musikken, nattelivet og atmosfæren som byen har å by på. Etter en fantastisk helg i Music City, fant disse vennene seg på flyplassen. Etter å ha sjekket inn og passert sikkerhetskontrollen, var de i ferd med å starte den lange reisen med tilkoblede flyreiser hjem til Norge. Klar for å gå ombord på sin første flytur til New York, gikk en kunngjøring gjennom høyttalerne: Flyet ble kansellert på grunn av dårlig vær i New York. Gitt noen timer til i musikkbyen, bestemte vennene seg for å gå tilbake til Broadway.

Daniels Borges venn, den amerikanske sangeren Kinsey Rose, hadde et show på stedet Legends Corner på Broadway. Naturligvis bestemte Daniel og vennene seg for å se det. Kinsey Rose er et kjent navn i Norge, ettersom hun reiser til Norge hvert år for å spille show og festivaler. Da Daniel og mannskapet rullet koffertene inn i lokalet, spurte Kinsey Rose om Daniel ville synge en sang. Daniel, som var hobbymusiker den gangen, bestemte seg for å hoppe på muligheten. En tydelig nervøs Daniel valgte den klassiske country -sangen «Gamle vaner som deg» av Hank Williams JR. Daniel var ikke klar over at noen svært erfarne musikere så på samme sted.

Publikum ble tydelig overrasket og begeistret over den talentfulle nordmannen. Akkurat da Daniel gikk av scenen, overveldet av stående applaus, henvendte han seg til en låtskriver og en produsent. De var interessert i et samarbeid med nordmannen som de trodde hadde en unik stemme.

For Daniel har det alltid vært viktig å jobbe over hele verden. Daniel jobber for tiden med noen av de beste navnene innen countrymusikk i Nashville USA; Produsenten og låtskriveren Davis Branch (Sean Stemaly, Luke Combs, Tyler Braden, Ryan Robinette) og produsent Brad Hill (Brett Young, Maren Morris, Brothers Osborne). I løpet av det siste året har Daniel hatt gleden av å jobbe med Blake Shelton Band og opptre med det amerikanske countrygospelbandet «The Isaacs». Daniel har også bygget opp et solid nettverk i Nashville og Storbritannia, og samarbeider med andre låtskrivere.

Hans samarbeid og moderne musikkstil har brakt den moderne countrymusikken til Europa, og endret måten Europa forholder seg til moderne country. Dette har også fungert som en døråpner tilbake til hjemmet til countrymusikk, USA. Fanbasen hans vokser like mye både i Europa og USA. Daniel legger planer for å flytte til USA, for å fortsette

kontakt med musikkindustrien, fans og andre artister, i tillegg til å lage mer musikk.

Fremtiden er lys for denne lovende nye artisten, mens han fortsetter å gjøre nye grep på reisen. Hans energi, sterke identitetsfølelse og rå talent, kombinert med hans solide kontrollerte stemme og sjarmerende karisma etterlater et inntrykk som varer. Et trossprang var alt som trengs for å bane denne artisten i jakten på musikk.

«Da jeg først begynte på reisen, hadde jeg bare en liten drøm om hva jeg kunne oppnå», reflekterer Daniel. «Da gikk den ene drømmen etter den andre i oppfyllelse, og jeg turte å drømme stort. Jeg kommer til toppen, det er min drøm og målet mitt akkurat nå. Jeg vet at det er hardt arbeid, men jeg er klar til å gjøre det som trengs. »


 

Skrevet av

Linda Eriksen/Boots of Norway

Photo by: Tovita Razzi